Je hebt een website. Maar je wilt natuurlijk wel dat je bezoekers uiteindelijk actie ondernemen. Dat kan zijn dat ze je ebook downloaden (en in ruil daarvoor hun emailadres achterlaten), maar de meest laagdrempelige manier van actie ondernemen is een contactformulier.
Geef je bezoeker de mogelijkheid met je in contact te komen
Je bezoeker heeft gezocht op een zoekwoord, is bij jouw website terecht gekomen en heeft wat tijd op je site doorgebracht. Als het goed is, spreekt datgene dat je te vertellen hebt aan, anders was je bezoeker allang weer vertrokken. Immers, de gemiddelde bezoeker op je site heeft aan 2 seconden genoeg om te weten of hij/zij verder wil klikken, of weer terug wil naar de zoekresultaten.
waarom een contactformulier op je website?
Je hebt de aandacht dus te pakken. Je bezoeker heeft een probleem, jij hebt daar waardevolle informatie over, dus nu is het moment om door te pakken. Je bezoeker moet een actie ondernemen, anders schiet jij er niets mee op.
Met een contactformulier geef je je bezoeker de kans om later met je in contact te komen. Direct contact via je telefoonnummer op je site is het minst 'eng' voor je bezoeker omdat er geen gegevens over hem/haar achterblijven, maar is voor jou wat minder handig. Als je de contactgegevens van je bezoeker hebt, kun je voorbereid en wanneer het jou uitkomt contact opnemen. Dus zet je vandaag nog een contactformulier online, voor zover je dat nog niet hebt.
Ik maak voor mijn eigen websites gebruik van Contact Form 7 en Gravity Forms. Contact Form 7 is gratis en biedt voldoende functionaliteiten om een contactformulier in elkaar te zetten. Voor de uitgebreidere websites gebruik ik de betaalde versie van Gravity.
Ook voor websites van klanten maak ik veel gebruik van Contact Form 7, aangezien dit in de meeste gevallen prima voldoet voor hetgene dat gevraagd wordt.
Contact Form 7
Naast het feit dat deze plugin gratis is, vind ik het een fijne plugin om snel eenvoudige formulieren online te zetten.
Natuurlijk kun je ergens je emailadres op je website zetten, maar een contacformulier als Contact Form 7 heeft een aantal voordelen:
- een contactformulier is veiliger dan je emailadres plaatsen (spam)
- je kunt de teksten bij de velden en de verzendknop aanpassen
- je kunt meerdere emailadressen tegelijk laten mailen
- met een contactformulier kun je meerdere formulieren aanmaken, elk voor een ander produkt/dienst
- het staat professioneler
Voor het installeren van plugins verwijs ik je graag even naar een ander artikel, hoe installeer je een plugin op je Wordpress website.
Wil je meer van dit soort handige tips lezen?
Ik zou graag willen weten waarom jij heb gekozen voor WordPress, en of en waar je met je website tegenaan loopt. Laat het even weten als ik je ergens mee kan helpen.
Laat het me hieronder weten in het reactieveld.